Oikea aivopuolisko ja sen toiminta

Intian reissun aikana törmäsin muutaman kerran tilanteeseen, jossa minun oli hyvin vaikeata hahmottaa kuka olen. Näissä tilanteissa luonteenomaista oli kiireettömyys ja samalla huolettomuus kaikista niistä taakoista, joita kohtaamme arkielämässä. Kerroin tuntemuksistani ystävälleni, joka kehotti minua katsomaan Ted Talk- jakson, jossa Jill Bolte Taylor kertoo oman oivalluksensa, jonka hän oli kokenut verisuonen pullistuman yhteydessä omassa tietoisuudessaan.

Screenshot 2018-03-11 12.35.58

En voi väittää, että olisin ollut lähelläkään sitä, mitä tämä nainen on kokenut kertomansa mukaan, mutta joitakin yhtäläisyyksiä kokemuksissa selkeästi on. En osaa sanoa, onko tämä päätelmäni oikea, mutta tunsin vahvasti Intiassa sen, että olin yhtä luonnon ja elämän kanssa. Noiden hetkien aikana, minun oli hyvin vaikeata tietää, kuka olen, eikä sillä tuntunut olevan sen edes sen kummemmin mitään merkitystä. Jukka Korhonen oli hävinnyt jonnekkin, mutta tunsin kuitenkin katsovani maailmaa niiden silmien ja ajatusmaailman läpi, joka oli minulle tuttu. Kokemus oli hyvin rauhoittava, eikä siinä ollut mitään pelottavaa, päin vastoin. 

Ted Talkissa Jill kertoo elävästi sitä, miten aivoissa tapahtunut vamma avasi hänelle uudenlaisen ikkunan tietoisuuteen, joka on meissä kaikissa, mutta piilossa loogisen ja ajattelevan mielen taustalla. Jos tämmöiset heilahtelut jatkuvat, minun pitää mennä tutkituttamaan pääni tai sitten siirryn vain joustavasti tilaan, jossa olen hävittänyt oman identiteettini, ota ja tiedä.

Tästä linkistä löydät mielenkiintoisen näkökulman ihmismielen toimintaan:

https://www.ted.com/talks/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight?language=fi#t-162542

© Jukka Korhonen 2017