Kattojen yläpuolella

IMG 3297

Muutos vai transformaatio? Minulle avautuu tilanne puhua viestintäalan ihmisille teemastra muutos vai transformaatio. Olen pohtinut tätä teemaa useiden vuosien aikana omassa työssäni ja edeelleenkin siinä on jotakin sellaista koskettavaa ja herkkää mitä en osaa paketoida sanoiksi ja tunteiksi. 

Tiede kertoo meille, että ihmismieli pysäyttää kaiken, jotta se pystyy arvioimaan sitä menttaalisesti. Ymmärrän tämän kyllä, mutta onko elämä miljoonia pysähtyneitä hetkiä ja niistä syntyneitä muistoja vai onko se jatkuvaa tietoisuuden virtaa, ehkäpä molemipia tai sitten paljon paljon enemmän.

Miksi muutos on meille niin haastavaa, olemmeko matkalla jonnekin vai onko riippuvaisuutemme ajasta luonut meille suuren harhan? Elämme nyt kuudennessa aallossa, jos on kuuleminen tulevaisuuden tutkimuksen professoria. Höyrykoneiden ajasta on matkattu teollistumisen kautta digitaaliseen aikaan ja tulossa on automatisoitumisen aika, jolloin robotit korvaavat ihmisen tekemät työt. Mitä meille käy silloin? onko ihminen enää millään muotoa tärkeä, kun hänelle ei ole käyttöä?. Useiden vuosien  intensiivisen työskentelyn jälkeen minun on vaikeata nähdä itseni palvelevien robottien ympäröivänä. Voi mieli parka.


© Jukka Korhonen 2018