Sumuisia ajatuksia

IMG 3353

Pysähdyn hetkeksi, kun eteeni avautuu maisema Hietaniemestä. Kello on vähän vaille kahdeksan ja olen matkalla tapaamaan asiakastani. Katse pysähtyy, taustalta kuuluu liikenteen ääntä, joka voimistuu kun kävelen kohti Mannerheimintietä. 

Ainoa ajatus, joka nousee mieleen on, että minulla ei ole ajatuksia. Kysyn itseltäni mihin kaikki ajatukseni ovat kadonneet? Sen sijaan, että saisin vastauksen sisäisen vuoropuhelun kautta, huomaan pohtivani kysymystä ”Mitä ihmettä ihminen tekee kaiken tämän kostean usvan ja pimeyden keskellä?!”.

Lennän ajatuksieni siivin trooppiden saaren rannalle, liikenteen häly muistuttaa nyt meren kohinaa, jolla on hyvin rauhoittava vaikutus. Tunnen lähes auringon lämmön, kun havahdun olevani lumisella kävelytiellä.

Ymmärrän tavallaan, että rakennamme yhteiskunnasta parempaa paikkaa, jossa ihminen voisi elää rauhassa ja turvassa. Usvan ja pimeyden keskellä ajatus tuntuu lähes toivottomalta, niin paljon pitäisi tehdä ja niin paljon on niitä, joiden elämä on todella kurjaa ja epätoivoista. Olen myös havainnut sen, että monet, jotka ovat innokkaasti yrittäneet parhaansa ovat alkaneet upua mahdottoman tehtävän edessä, minä itse mukaan lukien. 

© Jukka Korhonen 2018