Tietoisuus

Järvimaisema laaja


Aikaisemmin heräsin tulevaan päivään ilman mitään erityistä valmistautumista. Tein aamutoimet, lähdin töihin ja kohtasin vastaan tulevan päivän sellaisenaan kuin se eteeni avautui. Joinakin päivinä elämä tuntui hyvältä ja asiat rullasivat eteenpäin ilman vastoinkäymisiä, mutta toisina päivinä tuntui siltä, kuin maailma olisi kääntynyt väärinpäin, ilman mitään järkevältä tuntuvaa selitystä.

Kuinka monta minuutta sisälläni oikeastaan on? Miten tunteet ja ajatukset pystyvät muokkaamaan kokemuksiani, ilman että edes tiedostan niitä? Kuinka mieli, keho ja tietoisuus toimivat yhdessä? Nämä ovat kysymyksiä, jotka ovat askarruttaneet minua pitkään.

Vuosituhannen vaihteessa kiinnostuin elämänpuusta, jota tutkimalla sain vastauksia joihinkin mieltäni askarruttaviin kysymyksiin. Lisää tietoa asiasta saat Elämänpuu- valikossa.

Vuosien 2000 - 2006 aikana minulla oli mahdollisuus tutustua myös Suomen kansanparantajaseuran toimintaan. Kansanperinne ja maanläheinen suhtautuminen erilaisiin vaivoihin, jännitystiloihin sekä nikama- ja tunnelukkoihin avasi uudenlaisen lähestymiskulman ihmisyyteen. Näkökulmien muuttuessa myös maailmankuva muuttuu.

Niin psykologia kuin tiedekkään eivät pysty vielä selvittämään, mitä tietoisuus on ja on pakko todeta, että en minäkään. On vaikea sanoa, saammeko koskaan syvällisesti ratkaistua tätä arvoitusta. Tutkimuset muuttavat käsitystämme tietoisuudesta sekä siitä kuinka ajatukset vaikuttavat elämään ja hyvinvointiin. 

Nykyisin opettelen ajattelemaan, mikä saattaa tuntua hyvinkin hassulta, sillä voisi hyvin kuvitella, että aikuinen ihminen osaa ajatella, kun on tähänkin päivään saakka selvinnyt hengissä. Omakohtaiset kokemukset sekä havaintoja mielen ja kehon välisestä vuorovaikutuksesta löydät Blog- valikosta.

Saat minuun yhteyden: contact@jukkakorhonen.fi tai soita: +358 40 7733 050

© Jukka Korhonen 2019